Strona Główna WES Sp. z o.o.
Konkursy
Strona Główna WES Sp. z o.o.
Strona Główna WES Sp. z o.o.
O firmie  
 
EKSTRAKTY SŁODOWE  
 
Oferta  
 
Piwowarstwo Domowe  
 
Piwo domowe  
Plusy piwa  
Jak warzyć?  
Receptury  
Przepisy kulinarne  
 
Galeria  
 
Certyfikaty  
 
Kontakt  
 
  
 
e-SKLEP
  
 
   
 
  Piwowarstwo Domowe > Receptury

Strona:   1  
"Piwo ciemne - cynamonowe"
Potrzebne składniki: - nachmielony ekstrakt słodowy „piwo ciemne” – 1 puszka 1,7 kg - jasny ekstrakt słodowy – 1 puszka 1,7 kg - cynamon - drożdże piwowarskie górnej fermentacji - woda przegotowana Zawartość każdej z puszek kolejno gotować (pod przykrywką na wolnym ogniu) 20‑30 minut w 4‑5 litrach wody, pilnując aby nie wykipiało. Do każdej porcji, na 10 minut przed końcem gotowania, należy dodać szczyptę cynamonu. Całość należy przelać do wydezyn...

więcej >>>
"Piwo ciemne - mocne"
Potrzebne składniki: - nachmielony ekstrakt słodowy „piwo ciemne” – 3 puszki 1,7 kg - jasny ekstrakt słodowy – 1 puszka 1,2 kg - drożdże piwowarskie górnej fermentacji - woda przegotowana Zawartość każdej z puszek kolejno gotować (pod przykrywką na wolnym ogniu) 20‑30 minut w 4‑5 litrach wody, pilnując aby nie wykipiało. Całość należy przelać do wydezynfekowanego naczynia przeznaczonego do fermentacji, uzupełnić przegotowaną wodą do 20 litrów, wymi...

więcej >>>
„Piwo PILS” (wyłącznie z ekstraktów niechmielonych)
Potrzebne składniki: - jasny ekstrakt słodowy – 1 puszka 1,7 kg - jasny ekstrakt słodowy – 1 puszka 1,2 kg - drożdże piwowarskie górnej fermentacji - 2 porcje granulatu chmielu aromatycznego po 25 g - 2 porcje granulatu chmielu goryczkowego po 8 g - lub 2 porcje szyszek chmielu aromatycznego po 3 pełne garście, 2 porcje szyszek chmielu goryczkowego po 1 pełnej garści - woda przegotowana Zawartość każdej z puszek kolejno zagotować w 4-5 litrach wody, następnie wsypać p...

więcej >>>

Strona:   1  
©  WES Sp. z o.o.