Strona Główna WES Sp. z o.o.
Konkursy
Strona Główna WES Sp. z o.o.
Strona Główna WES Sp. z o.o.
O firmie  
 
EKSTRAKTY SŁODOWE  
 
Oferta  
 
Piwowarstwo Domowe  
 
Piwo domowe  
Plusy piwa  
Jak warzyć?  
Receptury  
Przepisy kulinarne  
 
Galeria  
 
Certyfikaty  
 
Kontakt  
 
  
 
e-SKLEP
  
 
   
 
  Piwowarstwo Domowe > Piwo domowe
Aby uzyskać najlepsze wyniki, podczas warzenia piwa domowego, należy stosować ekstrakty słodowe

Ekstrakt słodowy wytwarzany w tradycyjnej warzelni browarnianej jest idealnym surowcem do przygotowania brzeczki, a w efekcie piwa domowego.

Różne rodzaje ekstraktów (jasny ‑ produkowany ze słodu pilzneńskiego oraz bursztynowy, ciemny i barwiący ‑ ze słodów specjalnych, jak również pszeniczny) dają możliwość warzenia wielu rodzajów piwa.

W domowym warzeniu piwa, stosując ekstrakty słodowe zarówno chmielone, jak i niechmielone, można uzyskać niepowtarzalny napój, który zaspokoi gusta nawet najbardziej wymagających piwoszy.

Warzenie piwa wyłącznie z ekstraktów słodowych (bez użycia sacharozy), pozwala przygotować „złocisty napój” o pełniejszym smaku, prawdziwie słodowym zapachu, z trwałą, gęstą pianą.

Tak przygotowane piwo posiada wysoką wartość odżywczą, o czym decyduje obecność witamin z grupy B (B1, B2, B6) oraz witamina PP.

Obecne w butelkach drożdże piwowarskie powodują naturalne nasycenie dwutlenkiem węgla. W trakcie leżakowania, drożdże cały czas pracują nad wzbogaceniem bukietu smakowo-zapachowego piwa. Dzięki temu piwo przygotowane przez domowego piwowara może być przechowywane nawet kilka lat!

Samodzielnie uwarzone piwo stanie się najbardziej pożądanym trunkiem w Państwa domach.


Trunek zamknięty w butli, oczekujący na degustację.

dwa litry piwa domowego
©  WES Sp. z o.o.