Strona Główna WES Sp. z o.o.
Konkursy
Strona Główna WES Sp. z o.o.
Strona Główna WES Sp. z o.o.
O firmie  
 
EKSTRAKTY SŁODOWE  
 
Zalety  
Zastosowanie  
Oferta  
 
Piwowarstwo Domowe  
 
Przepisy kulinarne  
 
Galeria  
 
Certyfikaty  
 
Kontakt  
 
  
 
e-SKLEP
  
 
   
 
  EKSTRAKTY SŁODOWE > Zalety
ZALETY:

- Jako dietetyczny czynnik słodzący: dzięki dużej zawartości cukrów prostych, doskonale nadaje się do produkcji wyrobów dietetycznych jako substancja słodząca, nadająca jednocześnie wyrobom charakterystyczny smak i aromat. Również może służyć jako słodzik do napojów.

- Produkt wysoce energetyczny: doskonale wzmacnia i wspomaga regenerację sił.

- Ekstrakty słodowe charakteryzują się wysoką wartością odżywczą dzięki zawartości łatwo przyswajalnych składników takich jak: maltoza , glukoza, dekstryny, peptydy i aminokwasy.

- O wysokiej wartości odżywczej decydują także witaminy z grupy B (B1, B2, B6), witamina PP (niacyna) i składniki mineralne (sód, potas, wapń, fosfor, żelazo).

- Ekstrakt słodowy jako surowiec w piekarnictwie powoduje zwiększenie objętości pieczywa, mniejsze zużycie drożdży, poprawia smak i aromat pieczywa, nadaje skórce połysk i chrupkość a także zdecydowanie wydłuża okres trwałości. Dzięki zawartości wielu substancji aromatycznych i smakowych jest idealnym dodatkiem wzbogacającym cechy jakościowe pieczywa. Ekstrakt słodowy barwiący dodatkowo zaciemnia wyroby piekarnicze.



ekstrakt słodowy jasny






  • Konsystencja - gęsty syrop


  • Zapach - słodowy, aromatyczny


  • Smak - słodowy, słodkawy


  • Dopuszcza się śladowe ilości cząstek przypalonych


  • Zawartość ekstraktu - 80% (m/m) +2


  • Kwasowość ogólna - nie więcej niż 1,5% (m/m) w przeliczeniu na kwas mlekowy


  • Zawartość cukrów redukujących - nie mniej niż 40% (m/m) w przeliczeniu na maltozę


  • Zawartość dekstryn - nie więcej niż 25% (m/m)


  • Wartość energetyczna - 310 kcal/100 g - 1315 kJ/100 g




  • ©  WES Sp. z o.o.